Warkah Kami Di Pulau Mutiara


Sunday, August 23, 2009

(= mari belajar

ut..tut..
sedar x sedar arini sudah 3 hari puase ye kawan2..tgl 2-3 hari lg je nk blk mktb.
wah3..ingin saya lahirkan rasa bertuah kita kt sini sbb
kita adalah antara manusia2 yang dpt blk bercuti berpuasa di rumah..
hooreyy!!!Photobucket
tapi..ingat kawan2...perjuangan kita belum selesai..
our mission UNACCOMPLISH yet..
wahaahahha..mari2 teruskan perjuangan..
27 ogos jgn lupa blk maktab ye..
packing2 sume barang..perasaan dalaman kena jaga..
hahaha..
senyum2..Photobucket
jangan tunjukkan perasaan x puas hati..
also dont show your fake smile..
senyum tu kan sedekah..



...SENYUM by RAIHAN...


Manis wajahmu kulihat di sana
Apa rahsia yang tersirat
Tapi zahirnya dapat kulihat
Mesra wajahmu dengan senyuman
Senyuman... senyuman
Senyum tanda mesraSenyum tanda sayang
Senyumlah sedekah yang paling mudah
Senyum di waktu susahTanda ketabahan
Senyuman itu tanda keimanan
Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah
Hati yang gundah terasa senang
Bila melihat senyum hatikan tenang
Tapi senyumlah seikhlas hatiSenyuman dari hati jatuh ke hati
Senyumlah senyumlah
Senyumlah seperti Rasulullah
Senyumnya bersinar dengan cahaya
Senyumlah kita hanya kerana Allah
Itulah senyuman bersedekah
Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah
Itulah sedekah yang paling mudah
Tiada terasa terhutang budi
Ikat persahabatan antara kita
Tapi senyum jangan disalah guna
Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah

berbalik pada topik..bukan ini tujuan saya sebenanye..
yaya..sempena nk g kl ni..
marilah kita belajar memakai mask..
bukan apa..sediakan payung sebelum hujan..
mencegah lebih baik dari merawat..
a mask a day keeps H1N1 away..


jom2..

Panduan menggunakan surgical mask (3 Ply)
Sekiranya anda mengalami gejala selesema, anda dinasihatkan berada di rumah.


Jika perlu keluar, pastikan anda memakai surgical mask.
Elakkan kawasan sesak.

Pakai surgical mask jika anda berada di kawasan sedemikian


Basuh tangan sebelum memakai surgical mask dan selepas menggunakannya.


Apabila memakai surgical mask, perkara-perkara berikut perlu dipatuhi:
Bahagian berwarna sepatutnya berada di sebelah luar
Ikat tali mask agar mask berada di kedudukan yang betul
mask mestilah menutupi bahagian hidung, mulut dan dagu dengan kemas


Kepingan logam pada mask perlu dibentukkan mengikut bentuk hidung bagi mengelakkan udara masuk

mask tidak boleh digunakan melebih satu hari.


Sekiranya basah, rosak atau tercemar oleh cecair badan pada bila-bila masa,



tukar mask segera
Buang mask yang telah digunakan ke dalam beg plastik yang perlu diikat dengan ketat sebelum dibuang ke dalam tong sampah

ni betul2 cara memakai mask


selain itu antara mask-mask yang terdapat di pasaran


mask jaguar

mask rider



ni berlakon ke ni..padahal pakai mask pon x btol..credit to azizul..(=janji macho..hihi



masih ok rakan-rakan yg lain..sihat wal afiat lg..p/s:boss yg pegang botol ECPI dah bkk mask dia=)




orait..yang elok itu jadikan panduan..

yang buruk itu abaikan

selamat menyambut hari kemerdekaan..

dan selamat beramal..(*_*)Photobucket


p/s: sorry to ched..ajaran sesat tentang pemakaian mask tu..ahahaha..aku pon xtau cara pakai cmne..belasah je ckp...(=


post by:me(mengeram depan laptop smpai sekarang)post entry dalam kemerapuan

13 comments:

azizul said...

woi....betoi aq pake slh....
adoi...segan bai.....

math 1 said...

hahaha...tu yg gtau tu

Anonymous said...

wei,azizul,u belum bayar saya duit bagi mask yang i bagi kat u..

yun

azizul said...

owh....ye ke....kte x pyh baya....
k....rm1 je kan....
ha4....
no hal....
tp nie betoi ke yun mnx nie...????

Anonymous said...

ya la,ini yun dari 1mt1..
u ingat siapa ni?haha..
i akhirnya dapat juga blog URL kelas kita..
cikgu kan complain tak ada visitor dtg sini kan?
sayalah visitornya..hehe

yun

azizul said...

ye ke???
x caye ar....

Anonymous said...

yala,betul la..
i tak peduli u kena bayar balik duit bagi mask saya..haha
guna mask itu buat advertisement ya..

yun

azizul said...

pe nie....kejap i kejap saya....
bia betoi nie yun....
x pe la...
balek t baya la....
saba3....
adoi....
pusing3....

math 1 said...

admin rasa ada yg x kena di sini...xpe2..nnt blk oversea admin investigate ye...

Anonymous said...

haiyo,i juz joke la..
i give da mask 2 u as a gift la..haha
but lain kali u kena belanja saya makan oo..
haha..

yun

ShAwN said...

amboi..yun ngan zizul..gurau senda,,romantik tol aku rse...hahaha de pepe ker???

azizul hakim said...

ha4.....mare ke abg zik....
lepak la...xde kaco la...

ShAwN said...

kacau mende???

Post a Comment